Вакуумні пакети
У цій категорії немає товарів.
Зберігання продуктів харчування це одна з найважливіших поточних проблем в харчовій промисловості. Кількість способів обробки харчових продуктів йде на десятки. Харчові матеріали, які можна купити, піддають хімічній і термічній обробці, варять, смажать, готують на пару, вугіллі, або відкритому вогні. Однак, у всіх готових страв, напівфабрикатів або харчової сировини, які можна купити в магазині, є одна істотна негативна особливість – це все, що швидко псується. Через гниття продукти починають видавати неприємний запах. Купити такі харчові продукти це просто викинути гроші.
Вся харчова сировина і напівфабрикати, які можна купити в магазині, мають свій термін придатності. Даний показник залежить від їх виду і від походження. Рослинні харчові продукти можуть зберігатися тривалий термін навіть без спеціальних умов. Це дозволяє купити їх без побоювань.
Найкоротший термін зберігання на відкритому повітрі мають харчові продукти тваринного походження: м'ясо та кисломолочні продукти. Наприклад, стандартний термін придатності на відкриті йогурти не перевищує 72 години. Купити такі харчові продукти краще в перший день після виготовлення.
Способи подовження терміну придатності продуктів
Існує кілька способів збільшення термінів зберігання харчових продуктів, які можна купити в торгівельній мережі:
• зниження температури;
•термічна обробка;
• хімічна обробка;
• видалення вологи з продуктів;
• поміщення продуктів в вакуум.
Спосіб зниження температури, або заморозка, набув найширшого поширення на сьогоднішній день. Це пов'язано з технологічним прогресом, який значно підвищив ефективність охолоджувальних приладів: холодильників і морозильників. Вони дозволяють купити будь-які види їжі без побоювання, що вони швидко зіпсуються. Купити заморожені харчові продукти, значить взяти такими, якими вони були в день упаковки. Головна перевага – здатність зберігати харчову сировину і готові вироби в замороженому стані необмежено довго без значної втрати їх поживних властивостей. Недолік – це необхідність наявності додаткових пристроїв і прихильність до джерела електрики, а також постійні витрати на електроенергію.
Термічна обробка харчових продуктів досить ефективна, оскільки вже при температурі вище ніж + 42 ° С білок, що міститься в поживних продуктах, починає згортатися. А при доведенні харчового продукту до температури + 100 ° С відбувається повна стерилізація. Якщо загерметизувати харчовий продукт в такому стані, тривалість його зберігання обчислюється роками. Такі продукти не ставлять на вітрину щоб купити в магазині, але вони успішно використовуються в якості резерву. Даний метод складає основу консервації харчових продуктів. Консервовану продукцію можна купити в будь-якому магазині.
Хімічна обробка це введення до складу харчових продуктів речовин, що пригнічують активність бактерій гниття. Найпоширеніша речовина – нітритна сіль. Однак такі добавки незмінно впливають на смакові якості харчових продуктів, і це підходить не всім. Нітритна сіль продається тільки в спеціалізованих магазинах. Найпростіший вид цієї обробки – засолювання м'яса, його окремі сорти можна купити в роздрібному продажі.
Сушка харчової сировини полягає у видаленні вологи що міститься в ній шляхом природного випаровування або за допомогою сушильних установок. Метод часто застосовується для м'яса (наприклад, отримання Хамона, одного з найбільш вишуканих м'ясних делікатесів який тільки можна купити) і для рослинної харчової продукції (сухофрукти). Перевагою є зменшення ваги висушеного харчового продукту, в порівнянні з сирим. Недоліки: тривалий час природної сушки, необхідність застосування спеціальних установок для примусового видалення вологи, зміна смакових якостей харчового продукту. Можна купити електросушку продуктів і робити це самостійно.
Використання вакууму це найсучасніший метод, що має гідності, які недоступні іншим способам продовження терміну придатності харчового продукту. Його принцип заснований здебільшого аеробній природі харчових бактерій гниття. Іншими словами, в умовах дефіциту кисню зростання патогенного середовища дуже уповільнений. Метод не ідеальний, оскільки анаеробні бактерії все одно призведуть до псування харчового продукту. Важливо перевіряти їх стан візуально перед тим як купити.
Технологічно метод реалізований в поміщенні харчової сировини або готових виробів в практичну і економічно недорогу упаковку з поліетилену, яка виконується в формі пакетів. Це спрощує процес обробки харчових продуктів, роблячи його легким і швидким. Існують як промислові установки для вакуумізації, так і пристрої для домашнього використання. Пакети для вакуумного пакувальника можна купити в нашому магазині.
Переваги вакуумних пакетів для продуктів
Спосіб приміщення продуктів в вакуум насправді не передбачає повне видалення повітря з упаковки – це дуже дорога процедура, яка може бути проведена тільки в лабораторних умовах. Вакуумізатор, який можна купити для побутового використання, створює в пакеті розріджену мікроатмосферу, тиск всередині набагато менше ніж атмосферний. В результаті навколишнє повітря щільно притискає матеріал пакета до продуктів харчування, злегка стискаючи їх. Однак навіть такого рівня кисневого дефіциту досить щоб придушити активність харчових патогенних бактерій. Це дозволяє купити упаковані таким чином продукти без ризику.
Оптимальний термін зберігання продуктів в такій упаковці досягається при температурі від +7 до + 12 ° С. Однак, в окремих випадках вакуумні пакети для їжі можуть забезпечити і інші варіанти, які можна купити.
Якщо узагальнити всі переваги такого способу продовження терміну придатності харчових продуктів, які можна купити, то до основних з них можна віднести:
• Зручна герметична упаковка дозволяє зберігати різні типи продуктів разом, без ризику їх псування. Наприклад, якщо застосовуються вакуумні пакети для заморозки продуктів, то в одній морозильній камері в такій упаковці поруч можна зберігати навіть фрукти і м'ясо. Все це можна купити в роздрібному продажі.
• У вакуумному пакеті харчові продукти не продукують ніякі запахи, не схильні до ізсушіння, утрусці або вивітрювання. Вони надійно захищені від зовнішніх неінвазивних впливів, включаючи пил і вологу. Така харчова вакуумна упаковка дозволяє купити продукти захищеними.
• У запаяній поліетиленовій упаковці транспортування харчових продуктів харчування полегшена. Вона може проводитися як поштучно, так і в будь-який твердій тарі навалом. У такому ж стані можна перевозити її після того як купити.
• Процедура вакуумізації може застосовуватися як вдома, так і в промислових масштабах на харчовому виробництві. Витратний матеріал дуже недорогий в порівнянні з аналогами, які можна купити. Великий асортимент вакуумного обладнання, яке можна купити, дозволяє оптимізувати цей процес під будь-які завдання.
Всі зазначені якості обумовлюють зростаючу популярність упаковки харчових продуктів за допомогою вакууму. Відповідне обладнання знаходиться у вільному продажі, його можна купити навіть в неспеціалізованих магазинах.
Вакуумні пакети харчові, які можна купити у нас, відповідають встановленим санітарним вимогам до упаковки. Застосовуваний харчовий поліетилен ніяк не впливає на продукти, які можна купити, навіть при тривалому зберіганні.
Види вакуумних пакетів
Всі пакети для вакуумної упаковки, виходячи зі способу закриття, діляться на два види:
• з клапанами;
• для термозапайки;
Вакуумні пакети для продуктів, оснащені клапанами, дорожчі, ніж звичайні. Крім того, їх застосування для харчових продуктів дуже обмежена на увазі складності якісної очистки. Їх основна перевага – це можливість багаторазового використання. До того ж в якості вакуумізатора можна використовувати звичайний пилосос. Недолік це їх висока ціна. До того ж ступінь зниження тиску в упаковці у них не така ефективна, як у одноразових аналогів без клапана. З даного типу набули широкого поширення харчові вакуумні пакети для маринування м'яса купити які можна в нашому інтернет-магазині.
Одноразові вакуумні пакети набули найбільшого поширення завдяки своїй невисокій ціні і зручності запаковування. Харчовий поліетилен, який використовується для їх виготовлення, відноситься до сировини що переробляється і після застосування може успішно застосовуватися як вторсировина.
Одноразові харчові вакуумні пакети класифікуються за двома показниками:
• товщина поліетилену;
• розмір.
Товщина харчового поліетилену не є суттєвим показником, це скоріше технологічна оцінка для виробника. Всі вакуумні харчові пакети, що поставляються на ринок, мають достатню міцність. Якщо їх матеріал тонше звичайного – значить, вище його щільність. Однак це слід враховувати при упаковці м'яких продуктів, наприклад ягід: для них краще брати пакети тонше і м'якше.
На сьогоднішній день можна купити харчові вакуумні пакети необхідного розміру під будь-які продукти харчування: від котлети і до половини м'ясної туші. Фактичний вибір пакета для домашнього використання відбувається з урахуванням ширини вакуумізатора. Довжина харчового вакуумного пакета при цьому може бути будь-хто. Дана особливість це ще один показник щоб купити такі пакети.
Вакуумні пакети для харчової промисловості при необхідності можуть мати великі розміри. Зазвичай вони виготовляються з технічного завдання виробника продуктів харчування. Найпоширеніший розмір, який можна купити, це пакети для вакуумної упаковки харчових продуктів в рулонах 28 см. Пакет для вакуумної машини промислового типу в порівнянні з його побутовим аналогом має більшу міцність і щільність.
Що можна упаковувати в вакуумні пакети
Простий спосіб використання цього виду упаковки обумовлює його широке застосування, доступність витратних матеріалів, які можна купити. Сучасна хімічна промисловість розробила і активно поставляє різні марки поліетилену, з якого виготовляються спеціалізовані види вакуумних пакетів для продуктів, які можна купити в нашому магазині.
Найчастіше застосовуються харчові вакуумні пакети для м'яса і вакуумні пакети для риби. При цьому дані продукти харчування зазвичай запаковуються сирими, після чого їх можна купити. Особливістю упаковки є те, що вакуумна машина крім повітря відсмоктує ще й воду, збільшуючи чисту вауа продукту, який ви збираєтеся купити. Така проблема не стоїть, якщо використовуються харчові вакуумні пакети для в'яленої риби, з якої вже вилучена волога.
Крім зазначених продуктів тваринного походження поширені харчові вакуумні пакети для ковбаси і вакуумні пакети для сосисок. М'ясо, яке можна в них купити, зберігається помітно довше, ніж у відкритому стані. Окремо варто згадати харчові вакуумні пакети для рибної продукції, вакуумні пакети для м'яса на кістці і вакуумні пакети для птиці. Виходячи з фізичних особливостей продукції може призвести до пошкодження вакуумної упаковки, тому потрібно купити саме такі, особливо товсті харчові вакуумні пакети.
Даний вид упаковки відмінно підходить і для рослинних продуктів, які можна купити. Виробники пропонують купити спеціалізовані харчові вакуумні пакети для овочів і фруктів, вакуумні пакети для зелені, вакуумні пакети для горіхів. Як правило, це пакети вакуумні гладкі, які забезпечують мінімальний вплив на продукти харчування. Дуже ефективні харчові вакуумні пакети для картоплі, який очищений від шкірки, без доступу кисню він не схильний до дуже швидкого псування від доступу кисню. Такі харчові вакуумні пакети можна купити в нашому магазині.
Для упаковки кисломолочної продукції найбільш поширені харчові пакети вакуумні для сиру. Щільна упаковка значно подовжує термін придатності цього делікатного продукту, його можна купити, якщо перевірити відмітку про дату виготовлення.
Окремий тип упаковки це харчові вакуумні пакети для соків і вакуумні пакети для соусів. Технологічно вони не сильно відрізняються від звичайних, однак більш стійкі до проколів. Саме таку продукцію ви можете придбати в нашому магазині.
Як правильно використовувати і купити вакуумні пакети
Перш ніж застосовувати метод вакуумної упаковки, слід ретельно підготувати продукти харчування. Якщо ви вирішите купити їх на базарі, то ретельно оглядайте. Вони повинні бути чисті і по можливості сухі. Якщо вам потрібні спеціальні харчові вакуумні пакети де купити їх краще визначити заздалегідь. При необхідності запаковування великої кількості продуктів краще купити вакуумні пакети оптом, кінцева ціна невеликої партії буде вигідніше, ніж їх поштучне придбання. Купити краще відразу кілька розмірів.
Важливо правильно підібрати розмір упаковки для кожного продукту, до того як його купити. Не варто захоплюватися великими розмірами, якщо їжа, яка упаковується, не дуже велика за обсягом. Оптимально якщо до краю пакета, який можна купити, від продукту залишається кілька сантиметрів. Продукт потрібно розмістити в ньому ближче до центру, а потім помістити відритий кінець в вакуумну машину. Потужна помпа відкачає все повітря з пакетів, і він буквально притулиться до продукту, який знаходиться всередині нього. Після цього нагрівальний елемент вакуумної машини швидко запаяних пакет, зробивши упаковку герметичною. Такий спосіб зберігання продуктів отримує тільки хороші відгуки. Рекомендуємо купити вакуумну машину для домашнього використання.
Щоб кожен бажаючий на Україні міг купити необхідні вакуумні пакети, інтернет-магазин пропонує зручний електронний каталог продукції. Ми пропонуємо купити тільки якісну упаковку за доступними цінами. У нас ви можете купити в необхідному обсязі харчові вакуумні пакети для фасування, вакуумні пакети для продуктів харчування, вакуумні пакети для овочів і вакуумні пакети для рибної продукції.