Упаковка для пищевой продукции
У цій категорії немає товарів.
Якщо Ви власник мережі ресторанів, кафе або працівник громадського харчування, то напевно задавалися питанням про продовження термінів зберігання харчових продуктів. Так, холодильні камери, заморозка або зберігання в маринаді продовжить життя курці, рибі, овочам і фруктам, але ж при цьому велика ймовірність втрати цілого ряду вітамінів і корисних речовин. Альтернативою може стати покупка вакуумного пакувальника. Вакууматор являє собою прилад, який працює за принципом відкачування повітря зі спеціального щільного поліетиленового пакета. Є певні види вакууматора, які пристосовані відкачувати повітря навіть із спеціальних коробок – контейнерів і навіть з пляшок.
Даний спосіб зберігання дає можливість вирішення відразу декількох проблем: зберегти місце в холодильнику, зберегти свіжість продуктів як в холодильній камері, так і поза нею, забезпечує збереження корисних речовин, що не змішує запахи і є хорошим способом транспортування продуктів, що полегшить Ваші походи і далекі поїздки за смачною і свіжою їжею.
Основні переваги:
1. Міцність. Пакет не пошкодиться і не видозміниться при випадковому падінні;
2. Різні види розмірів;
3. Доступна ціна;
4. Екопродукція. Виготовлення вакуумних пакетів відбувається тільки з екологічно безпечних матеріалів, які навіть під впливом високих температур не виділяють токсичних речовин, не здатні викликати алергічну реакцію і завдати шкоди навколишньому середовищу;
5. Маленька вага. Перевершує цією якістю тару зі скла, дерева і навіть пластика.
Як ми змогли зрозуміти, працювати з вакууматором вельми просто: склали продукти в пакет, провели ряд нехитрих маніпуляцій, і можна не турбуватися про збереження і свіжість їжі.
Але виникає ряд питань – чи всі пакети підходять для вакуумаціі? Чи відрізняються взагалі вакуумні пакети між собою? Чи є різниця між вакуумними пакетами? Давайте дізнаємося.
Вакуумні пакети відрізняються один від одного за типом, за щільністю плівки, за розміром і за складом.
Основна класифікація вакуумних пакетів: в основному є гладкі і рифлені, вони частіше за все використовуються як в побуті, так і в сфері громадського харчування.
Так само вакуумні пакети можуть бути термоусадковими, металізованими, що означає – фольговані. Даний вид вакуумного пакета варто виділити, він часто застосовується для упаковки копченої риби, хамона, певних видів дорогий нарізки, шинки, копченого м'яса. Зверху має прозорий шар, щоб переглядати товар, нижня частина – частіше срібного кольору (іноді золотого). Застосування даного вакуумного пакета необхідно при транспортуванні продукції на далекі відстані.
Гладкі вакуумні пакети. Являють собою багатошаровий пакет для вакуумаціі, спершу відкачується повітря, а потім в спеціальному відділі вакууматора – камері відбувається запаювання шва. Тобто, використання даного виду вакуумного пакета можливо не у всіх вакууматорах, а тільки в тих моделях, де передбачена вакуумна камера.
Рифлені вакуумні пакети, іменовані також гофрованими. Відмінність від гладких вакуумних пакетів – очевидне, на поверхні пакета є візерунки, шорсткості у вигляді ромбів. Даний вид оснащений мікроканалами, які з'єднуються між собою; і саме завдяки цьому з пакета при вакуумаціі виходить все повітря. Такий вид вакуумного пакета підходить для вакууматора без камери. Ціна у таких пакетів вище, ніж у гладких, і продаються не тільки поштучно і окремо, але і рулонами – по 3 метри.
Термоусадкові вакуумні пакети. За зовнішнім виглядом дуже нагадують гладкі вакуумні пакети, але мають певну особливість: після відкачки повітря потрібно помістити пакет в ємність з гарячою водою (незгірш від 90 ° C) і пакет повністю повторить рельєф упакованості продукту. Саме в такі пакети пакується сирокопчена ковбаса, м'ясні рулети, шинка, окіст і продукти, які так радують око покупцеві в м'ясних крамницях, адже упаковка дозволяє повністю переглянути товар поблизу і переконатися в свіжості і якості продукту.
Товщина вакуумних пакетів може варіюватися від 60-70 мкм до 170 мкм.
В вакуумні пакети товщиною 60-70 мкм зазвичай упаковується продукція, яка не має кісток і гострих країв. Це може бути м'ясо без кістки (філе), сирна та м'ясна нарізки.
Товщина 80-100 мкм використовується для пакування риби, копченої курки, вареної і сирокопченої ковбаси і сосисок.
Товщина 100-120 мкм це цілі тушки птиці або кролика, м'ясо на кістці, заморожені продукти.
Товщина 120-140 мкм - даний вид вакуумних пакетів підходить для вакуумаціі черепашок, мідій, продуктів з гострими краями.
При виборі вакуумних пакетів зверніть увагу на склад плівки, там присутні абревіатури:
• РА - поліамід;
• РЕ - поліетилен;
• EVOH - до складу входить етилен і вініловий спирт;
• РЕТ - поліетилентерефталат;
• МГС - упаковка призначена для харчових продуктів, які вакуумують за допомогою газового середовища;
Прийнявши рішення використовувати вакууматор Ви отримаєте повне збереження продуктів і дозволите собі насолоджуватися їх смаком довгий час.